Når drømme bliver til virkelighed og når de ikke gør…

I denne uge bliver det måske lidt mere personligt end det plejer i mine #torsdagstanker. Jeg har lyst til at dele, hvor jeg er med mine drømme for livet – et liv det er blevet så utrolig anderledes end jeg havde turde forestille mig. Jeg lover at væve yoga ind undervejs – for det hænger jo uløseligt sammen for mig, yoga og livet altså. Jeg væver også lidt musik, den nyeste sæson af The Bear og noget virkelig ambitiøst med ind i det. Jeg håber du har lyst til at læse med. Og hvis du læser med helt til slutningen, kan du høre mere om muligheden for, at modtage kranio sakral behandlinger fra mig her henover efteråret og vinteren.

Stemningen er som på første skoledag på det her billede. Hvornår har du sidst haft det som på første skoledag?

Jeg har mange drømme. Ting jeg drømmer om at gøre og skabe. Jeg har af flere omgange drømt om at have min egen boghandel eller at arbejde i en boghandel. Jeg har brugt utallige timer i diverse boghandlere i København og endnu flere timer på diverse bogcafeer. Tilbage i 2019 åbnede en helt særlig en af slagsen, nemlig BRØG Litteraturbar i Fiolstræde. Det er i samme gade som huser min første kærlighed, når det kommer til bogcafeer, den gode gamle Paludan – men den er nu en lidt anden størrelse i dag end dengang, så at sige.

Jeg har siden BRØG åbnede altid fået kyndig vejledning af Anna, der står i boghandlen og et dejligt måltid mad fra Claes, der står i køkkenet. Tilbage i starten af juli måned tog jeg forbi BRØG og spurgte, om de mon kunne bruge en hjælpende hånd i deres skønne bar. Det kunne de og jeg har haft mine første arbejdsdage hos dem og det har været fantastisk. Selvom jeg husker tilbage på min tid som tjener for mere end ti år siden, som noget jeg var ret god til, så var det helt sikkert med rystende hånd, at de første kopper kaffer blev brygget og serveret i cafeen af mig. Men efter en hel arbejdsdag uden at have kigget på min telefon og kun haft hyggelige samtaler med litteraturbarens gæster, var jeg solgt og lidt høj. Jeg kunne mærke, at her er noget, jeg bliver god til og glad for. Og på den måde er en drøm gået i opfyldelse, hvem ved om 25 år har jeg måske min egen litteraturbar.

Her er noget jeg kan blive god til

Jeg havde det på samme måde, da jeg med bævende stemme underviste min første yogatime – en stemme indeni mig sagde ”det her kan du blive rigtig god til”. Det samme gjorde sig gældende, da jeg flyttede mit fokus i juraens verden fra klassisk juristrolle til en projektlederrolle. Det kan godt være, at det med at høre stemmer ikke normalt betegnes som en god ting – men når der er en lille hvisken i dig, der fortæller dig at du er på rette vej og det kilder i maven på den gode måde, så er det med at følge det. Også selvom det at følge den kildende fornemmelse i maven gør, at livet ser helt anderledes end du havde forestillet dig eller drømt om.

Peter Sommer synger det så fint – elskede at drømme, drømmer om at elske. De ord er landet tungt i mig. Jeg vil insistere på at blive ved med at drømme hele livet i gennem og jeg vil aldrig holde op med at elske – også selvom min forestilling om hvad det er bliver udfordret konstant. Jeg tror på, at det er vigtigt at blive ved med at drømme, også de helt store drømme. Men jeg tror det er lige så vigtigt at turde se i øjnene, når drømme ikke bliver til virkelighed – for drømme kan blive knust. Hvis man er heldig, kan man måske se, at ens drømme har taget en anden form end den, som vores tit alt for begrænsede forestillingsevne har kunnet mane frem. 

Foranderlige drømme

Fine BRØG Letteraturbar på Fiolstræde.

Jeg har altid drømt om at få tre drenge. Jeg fylder 40 næste år og jeg tror både min fornuft og min krop takker nej til at skulle føde tre drenge ganske hurtigt, ikke mindst taget min fremskredne biologiske alder i betragtning. Det er ved at være et par år siden, at det gik op for mig, at jeg allerede har fået tre drenge. Jeg har nemlig to nevøer (endda uden af have en egentlig søster eller bror) og jeg har en gudsøn. De tre drenge er fantastiske og jeg elsker dem. Den erkendelse landede i mig i et meditativt øjeblik – ikke at jeg sad med krydsede ben og lukkede øjne – jeg var nok nærmere i gang med noget #bevidstbevægelse. Men hold nu op, det var en vigtig erkendelse. Og på den måde er drømmen om at få børn under udvikling og i forandring. Jeg er mega taknemmelig for, at jeg formår at lade mine drømme udvikle og forandre sig med det som livet byder på. I samme sang synger Peter Sommer om de stynede nerver – genialt udtryk – det vil jeg vende tilbage til i næste uge.

Store ambitioner bunder i nysgerrighed og mod

Jeg håber også at mine drømme bliver ved med at være ambitiøse. Det ambitiøse for mig betyder, at jeg gerne vil dedikere min tid til at lære nyt, dedikere min tid til noget jeg synes er vigtigt og ikke mindst til noget jeg synes er hyggeligt. Det har jeg fundet hos BRØG – et hyggeligt og nærende arbejde, der flekser ind omkring det jeg ellers bruger min tid på. I bund og grund handler det ambitiøse om at være nysgerrig og modig. Jeg har lige set 2. sæson af The Bear – kæmpe anbefaling i øvrigt. Richie, en irriterende og ganske uduelig karakter, bliver sendt i lære på en Michelin restaurant i 7. afsnit. Indtil da har han ikke lavet så meget andet end at bande og være ja, uduelig. Men efter at have været omgivet af ambitionerne på Michelin restauranten finder Richie sit drive og i en fantastisk scene ser man ham med funklende øjne køre afsted skrålende med på Taylor Swifts’ Love Story, som man ved fra tidligere afsnit, at hans datter elsker, men som han måske har et lidt mindre elskværdigt forhold til, altså Taylor Swift og ikke datteren. Så et par gange om ugen vil jeg sørge for at pudse bestikket (afsnitter jeg refererer hedder Forks) inden jeg lægger det til gæsten. Skulle du have lyst til at kigge forbi til en frokost ville jeg elske at servicere dig.

I næste uge kommer det til at handle om strynede nerver og kranio sakral terapi. Jeg vil jeg nemlig være i gang med mit næste ambitiøse projekt – en uddannelse i kranio sakral terapi. Jeg søger derfor også en håndfuld folk, der kunne have lyst til at modtage elevbehandlinger fra mig her henover efteråret og vinteren, så tøv ikke med at kontakte mig, hvis du er interesseret. 

På genlæs.

//Maria


Modtag nyhedsbreve og nyheder om klasser og workshops ved at skrive dig op til mit nyhedsbrev nedenfor.

Forrige
Forrige

Stynede nerver og kraniosakral terapi

Næste
Næste

Mod til det ambitiøse