Mod til det ambitiøse

Er du en ambitiøs type? At være ambitiøs handler om vedholdende at arbejde med og hen imod noget du finder attraktivt. Det kan være du arbejder ambitiøst med at opnå og bevare succes i din karriere. Det kan være du er ambitiøs med dit helbred. I yogaen arbejder vi ambitiøst med trivsel – hvad end du så ønsker at trives med. Og det kræver mod at være ambitiøs. Derfor skal denne uges #torsdagstanker handle om det modige og det ambitiøse i skøn forening.

Måske din sommerferie ambition skal være at læse en god gammeldags bog, måske endda noget så ufornuftigt som en tegneserie, poesi eller science fiction.

Jeg har længe vidst, at yogaen er et fantastisk værktøj til at hjælpe dig igennem kriser. Og kriser skal livet nok kaste i din retning – både de små og de helt store. Det er dog gået op for mig, at jeg i endnu højere grad ser yogaen som et fantastisk værktøj til at understøtte det modige og det ambitiøse i livet.

Måske har du en ambition om at tage endnu et stort skridt ud ad karrierestien (og ikke op ad karrierestigen; for livet – heller ikke karrierelivet – er ikke en lige opadgående stige men mere en snørklet sti). Måske har du en ambition om at kunne løbe en halvmaraton eller gennemføre en crossfit time. Måske du har sat dig ambitionen at lære at strikke. Ja ambitioner kommer i alle afskygninger.

For at være ambitiøs skal man også kunne være sårbar og det er derfor det ambitiøse er så vanvittig modigt. I det ambitiøse er indbygget noget sårbart. Det sårbare ligger i, at der er en chance for at man ikke lykkedes med sin ambition. Det sårbare ligger også i, at man lykkedes med sin ambition, men prisen, der er betalt for at nå den, har måske været høj – ikke nødvendigvis for høj men bare høj.

Sagt på en anden måde – uanset hvordan man vender eller drejer det, er det ambitiøse intimt forbundet med det modige og med det sårbare. Og når vi arbejder med det modige og det sårbare, ja så er vi på mange måder i kroppen og ikke i hovedet. Og så skete det igen, at vi kom til det med #bevidstbevægelse. For det er ved at lære din krop at kende, at du vil fange alle de signaler din krop sender dig om, at du er på rette vej med din ambition. Den lille kilden øverst i maven, der hvisker dig et begejstret ja. Den subtile uro nederst i maven, der hvisker til dig, at du skal vende om, sige nej.

Vær ambitiøs med din egen trivsel

Mennesker der er ambitiøse med deres egen trivsel beundrer jeg. Det er egentlig lige gyldigt hvad de laver. Jeg har både kunstnere, erhvervsfolk og mennesker, jeg er heldig at kunne kalde for venner, som jeg ser enormt meget op til, fordi de er ambitiøse med deres trivsel. Lige gyldig hvad de laver, hvad end de kaster sig over, så er deres udgangspunkt altid at de skal trives. Det respekterer jeg helt vildt.

Fælles for de mennesker er også, at de investerer i det ambitiøse. De investerer både tid og penge. Tid er penge og penge er tid – same same but different. Derfor bruger jeg ordet at investere i det ambitiøse, at investere i det at trives. 

De her ambitiøse mennesker tager sig tiden til at få skabt ro til at lade kreativitet blomstre. Og lad mig her understrege, at selv i de mest tørre erhverv er der behov for at lade kreativiteten få frit spil. De investerer i deres helbred, både det mentale og det fysiske. Og de investerer i at kunne prioritere. På mange måder er livet en lang rejse i til- og fravalg, i prioritering. Og jo skarpere du er på dine prioriteringer, på dine ambitioner… ja jo mere vil du trives.

Nu er der ikke længe til sommerferie-stemningen for alvor sætter ind. Hvad vil du gøre for at investere i din trivsel henover sommeren? Og hvad vil du gøre for at rejsen med dine ambitioner fortsætter med udgangspunkt i trivsel?

Hvis du er nået hertil, så tak fordi du har læst med. Jeg håber som altid, jeg har sat gang i noget hos dig – måske en tanke er blomstret frem, en tanke om at være lidt mere nysgerrig på det ambitiøse og hvad det betyder for dig.

På genlæs.

//Maria


Modtag nyhedsbreve og nyheder om klasser og workshops ved at skrive dig op til mit nyhedsbrev nedenfor.

Forrige
Forrige

Når drømme bliver til virkelighed og når de ikke gør…

Næste
Næste

At skabe forbindelse