
Her deler jeg mine tanker og viden om nervesystemet under parolen:
Fortællinger fra dit nervesystem

Hvad 2,5 måneds pause fra SoMe gjorde ved mig
Jeg er tilbage med fortællinger fra dit nervesystem. Jeg har holdt 2,5 måneds pause fra Some og det har været skønt og lærerigt. Det har støttet min evne til fordybelse. Det har styrket min evne til at koble af. Og det har slået fast med syvtommer søm at hovedet har godt af ro i en verden der går utrolig stærkt. Jeg håber du har lyst til at tage dig tiden og fordybe dig i denne omgang fortællinger fra dit nervesystem.

Hvad fanden er meningen?
Nu går der snart sommerferie i den ude i det ganske danske land. Alle håber på godt vejr. Alle håber på gode oplevelser. Jeg vil runde Fortællinger fra dit nervesystem af her inden sommerferien med et af de helt store spørgsmål. Hvad fanden er meningen egentlig? Med livet altså? Jo mere liv jeg lever jo mere i tvivl bliver jeg om meningen. Jo mere jeg interesserer mig for det jo mere kompleks synes svaret. Og så i glimt er det helt tydeligt. I glimt er det så såre simpelt at det er til at grine højt over. Jeg håber du har lyst til at lytte med på en let og dyb omgang Fortællinger fra dit nervesystem.

Underskud på kontoen
Vidste du, at man godt må give op, når tingene bliver for besværlige? Man må gerne kaste håndklædet i ringen. Man må godt springe over hvor gærdet er lavest. Det er både godt og skidt for vores nervesystem og vores verden. Jeg er i gang med at læse Emma Holtens Underskud og den har sat mange tanker i gang om ressourcer og værdi. Det vil jeg sætte ind i nervesystemets kontekst i denne uges Fortællinger fra dit nervesystem – velkommen til.

Langsommelighed og dit nervesystem
Langsommelighed. At være langsommelig. Det er som om ordet i sig selv er langsomt. Det er ikke et ord, der føles rart at sige hurtigt. I denne uges Fortællinger fra dit nervesystem skal det handle om, hvordan nervesystemet har det med det langsomme, om hvad kan vi gøre for at styrke evnen til det langsomme og hvorfor det langsomme nogle gange kan være ubehagelig. Vi skal også forbi Hannah Arendt koncepter om dyb tænkning og reflekteret handlen. Det bliver godt. Velkommen til Fortællinger fra dit nervesystem.

Dit strategiske nervesystem
Anser du dig selv for at være strategisk? Hvad betyder det at have en strategi? Nervesystemet er yderst strategisk anlagt og der er mange ting der kan blive nemmere, hvis du kender du nervesystemets bagvedliggende strategi. I denne uges Fortællinger fra dit nervesystem skal det handle om nervesystemet som din store iboende strategiplan.

Den gode kamp
Hvad kæmper du med? Kæmper du imod det du kæmper med? Eller kæmper du mod at forandre det du kæmper med? En lille fortælling om hvad der sker i nervesystemet når vi kæmper… både med det, imod det og mod noget nyt. I den her ugens Fortællinger fra dit nervesystem kommer det til at handle nervesystemet som brugermanual for trivsel i kamp og jeg deler noget om, hvordan jeg brugte min brugermanual – mit nervessystem – da jeg for to år siden tog springet ud i livet som selvstændig. Det spring har uden tvivl været den største selvvalgte udfordring, jeg har givet mit nervesystem.

Hvad vi mener når vi taler om systemiske problemer
I sidste uge handlede Fortællinger fra dit nervesystem om dobbeltgængere og skyggelande. Det kommer jeg til at vende tilbage til, da der er mange flere nuancer, jeg gerne vil belyse. I denne uge skal det handle om nogle af nervesystemets gode venner og det sprog kroppen taler. Hvordan vores tanker og følelser udgør input til nervesystemet. Og så skal det også handle om hvad vi mener, når vi taler om systemiske problemer og på den måde kommer det ganske fint til at handle om noget både inde i dig og uden for dig. Jeg håber at kunne vise dig, hvorfor en skelnen mellem det der er inden i dig og det der er uden dig ikke altid giver så meget mening. Jeg bliver nemlig mere og mere overbevist om at alt er forbundet. Velkommen til fortællinger fra dit nervesystem.

Dobbeltgængere og skyggelande
I denne uge skal det handle om dobbeltgængere og skyggelande. Jeg har nemlig læst en ganske politisk bog om nervesystemet. Forfatteren selv ville nok ikke kalde det en bog om nervesystemet men det vil jeg. Bogen er Doppelganger af Noami Klein. Klein citerer tidligt i bogen Hannah Arendts beskrivelse af tænkning – at vi kan se tænkning som noget, hvori der er indeholdt en dobbeltgænger. At tænke kan anskues som en dialog mellem mig og mig selv. Altså tænkning som en dialog jeg har med mig selv. Når en bog begynder at beskrive tænkning, bevidsthed og vores måde at være i verden på, ja så er der for mig tale om nervesystemet.

Når du prioriterer gentagelsen
I denne uge skal det handle om kærlighed. Den kærlighed der gemmer sig bag evne til at prioritere og til at gentage. Der er kærlighed bag det at prioritere og gentage, fordi det er det nervesystemet forstår. Jeg håber din nysgerrighed er var og du har lyst til at læse eller lytte med.

1,8 sekund kulturen
Jeg er tilbage med ugentlige #torsdagtanker under parolen fortællinger fra dit nervesystem . De sidste par måneder har jeg gået og gemt mig i SoMe og marketingsland på andre platforme. Det har været lærerigt, pivhamrende udfordrende og helt anderledes end jeg havde forventet. Men nu trækker nervesystemet i mig igen!

En følelse af frihed
Jeg har fundet en følelse af frihed midt i alt det der føles travlt. Eller måske ikke travlt. Tiderne går bare stærkt. Måske du kender det? Du kan læse med her for mine refleksioner over følelsen af frihed. Og godt nytår for resten. Jeg er tilbage med #torsdagtanker til dig – nu også i lytbart format.

Sanser og nerve-nørderi 8 - En lille sløjfe om sanserne
Jeg tror det er lykkedes mig at snævre ind til kernen eller i al fald skære lidt fra. Finde essensen frem. Derfor en sidste omgang #torsdagtanker inden der går juleferie i den. Det blev til 8 uge med sanser og nervenørderi og jeg håber det har givet et lille indblik eller måske et overblik over noget af dit nervesystem. Jo mere jeg lærer, jo mere ved jeg, at nervesystemet er helt essentielt for trivsel. Jeg vil fortsætte med at skrive om nervesystemet. Det bliver jeg aldrig færdig med. Men fra det nye år finder det måske et andet format. Jeg vil nemlig bruge en lang juleferie på at udvikle min lille forretning, så jeg kan finde et niveau der passer til og nærer mit nervesystem.

Sanser og nerve-nørderi 7 – Mød din 10. hjernenerve - Vagusnerven
Jeg er tilbage med mere om sanser og hjernenerver. I denne uge skal det handle om vagusnerven, som er din 10. hjernenerve. Den kære nervus vagus har fået en del opmærksom de seneste år, da den har stor indvirkning på vores trivsel. Vagusnerven i sig selv er en ganske stor struktur i din krop. Vagus er latin og kan oversættes til vandrende. Det er altså en nerve, der vandrer gennem en stor del af din krop. Jeg håber du har lyst til at vandre med.

Sorg II Omsorg
En lille pause fra sanse- og nerve-nørderiet. I denne uge skal det handle om poesi og evighedsstudenten og ordene sorg og omsorg. Det skal det fordi, hvordan i al verden er to så modsatrettede ord – sorg og omsorg så relativt ens i deres udtryk? Jeg har fået en ny forståelse af ordet evighedsstudent og vil gerne hylde evighedsstudenten. Og så er jeg begyndt at læse poesi for at lade mig inspirere til nye måder at beskrive og formidle viden om krop og bevægelse. Jeg håber du har lyst til at læse med.

Sanser og nerve-nørderi 6 – Den 6. sans
Da jeg var barn lå der en butik på hjørnet af Købmagergade og Krystalgade med fjer og krystaller i vinduerne. Jeg kan ikke huske hvad den hed, men den kunne have heddet Den 6. sans. Du kender godt butikkerne. Dem med tarotkort, bøger om engle og lyserøde lysestager af saltkrystaller. Som barn turde jeg ikke gå derind selvom jeg synes de så spændende ud. Nu tør jeg godt gå derind. Myten er aflivet. Det er butikker som alle andre. For nogle ville en butik med tarotkort være som at træde ind i en fuldstændig ny verden. For andre ville Magasin eller skoven kunne udfylde samme nye verden. Pointen er, at i denne uges #torsdagstanker bevæger vi os ind på nyere territorier, når det kommer til sanser. Sammen med de 5 velkendte sanser skal vi betræde ny jord. Jeg håber du har lyst til at gå med.

Sanser og nerve-nørderi 5 – Følesansen
Følesansen. I hvilken del af nervesystemet sidder følesansen? Har den egentlig noget med følelser at gøre? Det begynder at blive kompleks. Eller også er det bare nu det hele begynder af hænge sammen. Ligesom du gør. Altså hænger sammen. Du er hel og fyldt ud med alle de væv og strukturer der hører til dig. Dig, dit uperfekte væsen. Eller også er du helt perfekt lige som du er. Måske er du begge dele. Velkommen til denne uges #torsdagstanker, hvor du vil finde en introduktion til følesansen sammen med nogle af de koncepter, vi vil vende tilbage til i løbet af de kommende uger. Nye koncepter om det at sanse livet. God læselyst.

Sanser og nerve-nørderi 4 – Evnen til at lytte
Efter en dejlig efterårsferie er det igen blevet tid til sanse-nørderi. Vi er nået til høresansen. Jeg er sikker på, at vi har udviklet evnen til at høre, så vi kan lytte til musik. Nogle ville måske mene, at høresansen er intimt forbundet til vores evne til at kunne tale og altså kommunikere med hinanden. Men der er også dem, der påstår at 70 % af vores kommunikation foregår gennem kropssprog – herunder særligt dit ansigts mimik. Måske det kan være en grund til at lade være med at lamme din evne til kommunikation med botox. Hvis det alligevel er den vej du går, så sørg i det mindste for at oppe dine verbale kommunikations skills. Jeg tror, det er når vi virkelig formår at lytte, at vi også evner at udtrykke os klart og tydeligt. Velkommen til denne uges #torsdagstanker.

Sanser og nerve-nørderi 3 – Smagen af liv
I denne uge skal vi smage på livet. Der er så utroligt meget at opleve med smagssansen og sprogligt bruger vi den også til at italesætte alle de mange facetter og nuancer livet kan have. Nuance er nok bedre her og facet kan vi bruge, når vi kommer til følesansen. Alle de mange nuancer af smag, der kan være i det perfekte stykke kage. En sød tand, det er jeg født med. Og så har vi en hel industri af mad-producenter, der gør hvad de kan for at optimere vores mad, men hvad er optimeret mad? Velkommen til denne uges #torsdagstanker med fun facts om smagssansen, nerve-nørderi og bølgechips der går lige i nervesystemet.

Sanser og nerve-nørderi 2 – Synssansen (kortere end Knausgård)
Her følger anden del af serien om vores sanser. Vores sanser er i høj grad hængt op på vores nervesystem, herunder kranienerver og forskellige typer af nerver – sensoriske og motoriske. I denne uge skal det handle om synssansen. Tænk at kunne se verden – det er ikke alle forundt. Hele fire kranienerver er involveret i synet sammen med synscenteret i bagerst i hjernen. Jeg er i gang med en Knausgård bog, meget man kan sige om ham, men fatte sig i korthed, det gør han ikke. Til gengæld er der fyldt godt op med finurlige betragtninger bl.a. om synet. Jeg håber du har lyst til at læse med. Jeg lover det bliver kortere en Knausgård

Sanser og nerve-nørderi 1 Lugtesansen
I denne uges #torsdagstanker kommer første del af en længere serie om vores sanser. Vores sanser er i høj grad hængt op på vores nervesystem, herunder kranienerver og forskellige typer af nerver – sensoriske og motoriske. Det er min hensigt, at du får noget let tilgængelig viden om dine sanser og dit nervesystem. Sanserne er der hvor vi oplever livet igennem. På en og samme tid er nervesystemet vanvittigt kompleks og fascinerende men også simpelt og selvregulerende. Jeg håber du har lyst til at tage dig tiden til at læse med.