
Her deler jeg mine tanker og viden om nervesystemet under parolen:
Fortællinger fra dit nervesystem

Knækkede rygge og uro
I denne uges #torsdagstanker handler det om uro. Ikke den uro der hænger over puslebordet eller som pyntegenstand i stuen. Men den uro der kan bo i kroppen. Det handler også lidt om du bøger jeg har knækket ryggen på henover sommermånederne. Jeg har bland andre læst bogen Detaljerne af Ia Genberg. I bogen et sted står der ”Den uro der ikke kommer og går, men er en tonus inden i alt andet”. For mig handler den sætning om vores nervesystem. Men så igen, jeg kan få det meste til at handle om vores nervesystem. Men ordet tonus her er det spændende. Den tonus i nervesystemet, som vi render rundt med er god at kende. Jeg tror vi kan lære meget af at vide, hvilken tonus der er grundklangen i vores nervesystem. Læs med for flere lækre ord som grundklang og tonus.

Stræb ikke efter konstant lykke - den er nemlig en umulighed
I denne uge skal det handle om lykke og hvorfor jeg synes du gerne må være kritisk over for en konstant stræben efter lykke. Stræb i stedet efter at være sund – og sund kan man være på et utal af måder. Både dit fysiske og mentale helbred er i spil her. Et godt helbred handler nemlig ikke om lykke, det handler ikke engang om at have det godt – det handler om at kunne rumme den brede vifte af oplevelser, som livet byder på. Jeg håber du har lyst til at læse med.

Vær nysgerrig på dine skavanker
Men som vi ved kræver nysgerrighed at du er modig. Jeg håber denne uges #torsdagstanker kan inspirere dig til at finde mere mod. Ordet skavank betyder en mindre fejl, utilstrækkelighed, mangel eller brist. En legemlig eller psykisk svaghed eller funktionsnedsættelse. Hvad end du render rundt med af legemlige eller mentale skavanker, håber jeg at du vil være nysgerrig på dem. Vise dem lidt kærlig opmærksomhed, så livet med dem måske bliver lidt mere rart.

Sorgen og glæden i forening
Inde på BRØG Litteraturbar hænger der en citatplakat fra Suzanne Brøgger. Den lyder ”Sorgen skal skrives i vand, glæden i sten”. Citatet er fra Suzanne Brøggers bog Tone, som jeg ikke kan prale af at have læst. I det hele taget skal Brøggers univers på boglisten, for det har ikke været i mine hænder siden gymnasietiden. Citatet rammer mig. Jeg synes det er lidt vemodigt. Umiddelbart kan det jo læses som at glæden skal forankres i sten, som er meget stærkere end vand og dermed sejrer glæden over sorgen. Men når man tænker på vands egenskaber kan der sås tvivl om sejren. Hvis sorgen skrives i vand og kroppen består af 2/3 vand, så kan kroppen jo rumme enorme mængder sorg. Og det er måske okay. Jeg håber du har lyst til at læse med.

Stynede nerver og kraniosakral terapi
I sidste uge nævnte jeg Peter Sommers Elskede at drømme, drømmer om at elske. Sangen har noget insisterende og råbende over sig. For mig er den landet som et lille opråb. Et opråb der selvfølgelig passer perfekt ind i yogaens verden. Og i denne uge har min yogaens verden fået et nyt lag på sig. Jeg er startet på uddannelsen til kraniosakral terapeut. Derfor vil jeg i denne uges #torsdagstanker forsøge at sætte ord på hvad kraniosakral terapi er og hvornår det kan bruges. Det hele handler om kropsbevidsthed og om at lytte til kroppens kloge observationer om, hvordan det går dig her i livet. Jeg håber du har lyst til at læse med.

Når drømme bliver til virkelighed og når de ikke gør…
I denne uge bliver det måske lidt mere personligt end det plejer i mine #torsdagstanker. Jeg har lyst til at dele, hvor jeg er med mine drømme for livet – et liv det er blevet så utrolig anderledes end jeg havde turde forestille mig. Jeg lover at væve yoga ind undervejs – for det hænger jo uløseligt sammen for mig, yoga og livet altså😉 Jeg væver også lidt musik, den nyeste sæson af The Bear og noget virkelig ambitiøst med ind i det. Jeg håber du har lyst til at læse med. Og hvis du læser med helt til slutningen, kan du høre mere om muligheden for, at modtage kranio sakral behandlinger fra mig her henover efteråret og vinteren.

Mod til det ambitiøse
Er du en ambitiøs type? At være ambitiøs handler om vedholdende at arbejde med og hen imod noget du finder attraktivt. Det kan være du arbejder ambitiøst med at opnå og bevare succes i din karriere. Det kan være du er ambitiøs med dit helbred. I yogaen arbejder vi ambitiøst med trivsel – hvad end du så ønsker at trives med. Og det kræver mod at være ambitiøs. Derfor skal denne uges #torsdagstanker handle om det modige og det ambitiøse i skøn forening.

At skabe forbindelse
Med yoga nidra bliver der skabt forbindelse til din bevidsthed, det ubevidste og det underbevidste. Sagt på en anden måde, i yoga nidra bliver du venner med dine tanker, du begynder at forstå dine tanker og kan lade dig inspirere af dem. Det lyder da meget nice ik? Du kan finde yoga nidra optagelser til din fri afbenyttelse på min hjemmeside. Jeg håber du har lyst til at lytte med.

Det regenerative – i det store og det små
Det skete igen. At jeg blev både bevæget, inspireret og fyldt med håb, da jeg hørte Zetlands artikel om regenerativ økonomi. Det sker ikke så sjældent, at jeg fælder en tåre, når jeg har Zetland i ørene. Jeg tror de gør det med vilje, så vi alle sammen kan få lidt mere kontakt til vores indre følelsesliv. Nu er det ikke længere den altid ensformige teen-rom-com, der får tårerne frem hos mig men velfortalt journalistik – endda når det handler om noget så tørt som økonomi.
Men hvad har regenerativ økonomi med yoga og bevidst bevægelse at gøre? En hel masse viser det sig. Nogle af de principper, du finder bag den regenerative økonomi, går igen i det vi arbejder med, når vi bevæger os rundt på yogamåtten.

De titler vi bærer rundt på… hvornår tynger de og hvornår opløfter de?
I dag skal det handle lidt om karrierestien og titler i det hele taget. Hvad bruger vi vores titler til og hvordan udtrykker kroppen dem? Jeg håber du har lyst til at læse med.

Smugrygning og langsommelighed – to ting vi kan hylde.
I dag skal det handle om langsomme tanker. Lidt om bevidsthed og kropsbevidsthed. Og om at smugryge – i den forstand skønne Andreas Odbjerg synger om i sangen Smugryger. Jeg håber du har lyst til at læse med.

Er der hul igennem? Et du her stadig?
Der er en ny yoga nidra klar til din frie afbenyttelse. Jeg håber du har lyst til at lytte med. Denne optagelse er lavet til sommeren, varmen, de lyse nætter.

Det haster stadig… åbenbart.. men hvorfor?
Kan du huske filmen Støv på hjernen og efterfølgeren Det støver stadig. Jeg var mest fan af Det støver stadig – nogle gange er det godt med en 2’er. Jeg forsøger mig med en 2’er i dag. Egentlig skulle det have handlet om yoga nidra, da jeg har næste optagelse klar til jer. Men så udgav Zetland artikelserien #altinghaster og derfor skal vi lige have en opfølger på det, jeg skrev om travlhed tilbage i marts måned. Egentlig var jeg ved at trække lidt i land og nuancere mit budskab, men nej – travlhed er ikke vejen frem. Jeg håber du har lyst til at læse med.
Hvad stopper dig og stopper du nogensinde op?
Hvad stopper dig? Det spørgsmål blev jeg stillet et utal af gange i løbet af min yin yogalæreruddannelse. Dengang misforstod jeg spørgsmålet og troede, at det handlede om, hvorfor jeg ikke kunne komme længere og dybere ind i en yogastilling. Nu forstår jeg lagene i det spørgsmål og dem vil jeg gerne dele med dig, for jeg tror der er guld at hente i det. Så hæng på og læs med for vi kommer både rundt om, hvad der kan stoppe dig indeni din fysiske krop men også ude i livet.

Når et eventyr slutter
Inden længe slutter mit eventyr her på den magiske lille ø Alderney. Det har fået mig til at tænke lidt over, hvad der sker for os når noget slutter. Alting har en ende; men som Shi-Bi-Dua så fint påpeger, så har en regnorm to. Måske er regnormens to ender i virkeligheden en slutning og en begyndelse, for går de ikke lidt hånd i hånd? Det reflekterer jeg lidt over i denne uges #torsdagstanker.

Minder forandres over tid
Elsker du også at have ret? Men hvad nu hvis chancen for at du har ret er helt vildt lille, fordi din hukommelse har forandret dit minde? Du husker det anderledes og derfor er det umuligt at have ret. Jeg reflekterer lidt over levende og foranderlige minder i denne uges #tordagstanker

En yoga nidra optagelse fra mig til dig
Yoga nidra er min meditation. Og jeg er glad for at kunne dele yoga nidra optagelser med dig til din frie afbenyttelse. Jeg håber du har lyst til at lytte med.

Yoga nidra – en rejse ned i det underbevidste og læring i at være med det modsætningsfyldte
Yoga nidra er min meditation. Jeg dyrker bevidst bevægelse i min yogapraksis. I min yoga nidra praksis forbinder jeg mig med det, jeg kalder bevidste tanker. Det sker gennem en dyb afspændt tilstand, der forbinder mig til det ubevidste, min underbevidsthed. Det er i den forbindelse, at jeg oplever mine tanker og følelser fra et andet (ubevidst) sted og derfor får en bedre bevidst forståelse for dem. En bedre væren med mine tanker og følelser. Det lyder da ret nice, ik? Jeg håber du har lyst til at læse med.

Har du også altid travlt? Det synes jeg du skulle prøve at lade være med…
Fleksibilitet er et ”oppe-i-tiden” ord, særligt når vi taler om arbejdspladsen. Travlhed er også lidt en tendens ik? Vi synes det er lidt vigtigt at virke travle på arbejdspladsen. Eller vi vil i al fald ikke virke dovne, heller ikke når vi er det – og det er vi alle sammen ind i mellem.
Efter et par år med hjemmearbejde og teams møder til op over begge ører med ”husk at un-mute” som en fast del af det daglige vokabular, er folket tilbage på arbejdspladserne. Vi møder igen ind på arbejde. Nu kan vi rigtig vise vores kollegaer, hvor travlt vi har i stedet for bare at være røde på teams hele dagen. I denne uges torsdagstanker summer jeg lidt over, hvad et fleksibelt arbejdsliv er for mig og så taler jeg lidt provokerende om travlhed – jeg håber du har lyst til at læse med.

Frihed, fremtid og forelskelse
Lidt om frihed, forelskelse og modet til at turde – det er alt sammen noget jeg føler jeg opnår mere at gennem mit yogapraksis. Jeg mener det når jeg siger at jeg ved at bevæge mig bevidst rundt på yogamåtten lærer mere og mere om, hvordan jeg kan bevæge mig bevidst gennem livet – både hverdagen og de store øjeblikke. Det kan du læse med om her.